Facebook/Instagram Bureau

Skab engagerende og mærkbare Facebook kampagner

Dine konkurrenter og kunder er allerede aktive på Meta-platformene (Facebook og Instagram), hvilket ikke er mærkeligt, når det nu er det største sociale medie vi har. Derfor bør du som brand også være til stede – synlig og relevant.

Med en velovervejet strategi kan du ikke bare nå, men også tiltrække flere kunder og skalere din virksomhed effektivt gennem målrettet annoncering på Facebook og Instagram. Vi kan, sammen med dig, udvikle din forretning ved at engagere og konvertere dit publikum til kunder, på en platform, hvor de allerede bruger deres tid.

Kundecases

Platforme:

Fair og Padelrack har for nuværende samarbejdet i 15 måneder, hvor vi har haft ansvaret for Google Ads og annoncering på Meta. Siden samarbejdets start har vi sammen med Padelrack formået at vækste forretningen og fået flere abonnenter på deres nyhedsbrev. I en svær periode i branchen, hvor konkurrenter har haft store røde tal har vi hele tiden fokuseret på bundlinjen, hvilket også har øget bundlinjen sammenlignet med før.

Omsætning

276 %

Antal ordrer

268 %

Subscribers

268 %

Marc Lundby Hansen

Ejer af Padelrack

Marc Lundby Hansen

Ejer af Padelrack

“Fair har hjulpet os med at få mere ud af vores paid ads, sammen har vi formået at øge omsætningen fra vores lavsæson til højsæson med over 330%. Samtidig med at prisen per kunde er holdt på samme niveau. Derudover har de hjulpet os med en plan for at øge antal abonnenter på vores nyhedsbrev, som over de seneste 5 måneder er vokset med over 300%. For os har det bedste og vigtigste i samarbejdet været at de selv proaktivt er kommet med nye ideer til optimeringer, bedre sporing og nye initiativer.”

Facebook Ads samarbejdet i steps

Hos Fair går vi meget op i, at vores kunder får den bedste oplevelse med vores ydelse. Alle vores ydelser er skræddersyet til dit behov. Et samarbejde med os går vi altid igennem nedenstående stadier skræddersyet til dig, for at få det bedst mulige output på din markedsføring.

Indledning

Vi sætter os ind i din virksomhed, så vi forstår hvor I er og hvor I gerne vil hen. Det skaber et stærkt fundament for den videre proces ifm. markedsføringen.

Opsætning

Når vi har modtaget al relevant information fra dig, herunder billeder/video og do’s/dont’s ift. tekstmateriale mm., påbegynder vi opsætningen af annoncer.

Tilretning

Vi gennemgår din feedback ift. det udarbejdede materiale, så du er tilfreds med det signal der udsendes ifm. markedsføringen på Facebook/Instagram.

Lancering

Så snart du kan godkende det udarbejdede materiale, er vi klar til igangsætningen af annonceringen. Vi offentliggør herefter annoncerne.

Vores forretning er kun profitabel hvis vi skaber resultater for dig

I modsætning til de traditionelle marketing-bureauer, har vi hverken binding- eller opsigelsesperiode. Det skyldes, at vi tror så meget på egne evner, at vi ikke ser et behov for at binde dig op.

Hvis vi mod forventning ikke skaber de ønskede resultater, har du lov til at opsige samarbejdet med det samme.

Ikke et match

Et match

Eisho Dalil

Ejer af Francis Marketing

“Vi har efterhånden hos Francis Marketing prøvet diverse bureauer til at lave vores hjemmeside uden at ende med det resultat som vi ønskede. Kevin greb opgaven, og udførte præcis den visuelle identitet som vi ønskede! Stor anbefaling herfra.”

Morten Resen

Mambeno og GoLittle Play

“Egentlig havde jeg opgivet at få et bureau til at køre vores social-annoncering. Simpelthen fordi at jeg igennem flere år havde konstateret, at vi altid selv kunne gøre det ligeså godt eller lidt bedre end de bureauer, vi arbjedede med. Ligesom at der ikke altid var helt nok opmærksomhed om os som kunde. Og da vores CAC så begyndte at stige voldsomt efter udgivelsen af iOS 14.5, opsagde vi vores samarbejder med bureauer og begyndte at lægge en ny strategi – der egentlig gik uden om social-annoncering. Men ud af det blå skrev Frederik, om han ikke måtte give annonceringen et skud for os alligevel. Det sagde jeg lidt modvilligt ja til – og hvor er jeg glad for det! Ikke, at det var modvilligt, men at jeg sagde ja. For Frederik og Co. har vækstet vores forretning i en hidtil uset grad igennem de sidste mange måneder. Fair kører nu al vores annoncering for Mambeno og GoLittle Play på Facebook, Instagram og Snapchat. Og samarbejet og performance kører forbilledeligt. Hurra!”

Dine annoncer skal ikke føles som annoncer - for modtageren

De færreste mennesker gider bruge deres sparsomme tid på reklamer. Bare tænk på vores forhold til de reklamer som lander i vores fysiske postkasse. Hvis ikke postkassen er overklistret med “Reklamer nej tak” mærkater, så smider de fleste reklamerne fluks ud.

Når vi tjekker postkassen, leder vi efter det mest relevante.

Det samme gælder digitalt – på sociale medier.

Derfor går vi altid til opgaven og ser på, at alle vores annoncer skal modtages på den bedste måde. Som adfærden kontinuerligt udvikles blandt målgrupperne, ændrer vi os også som bureau.

Vi arbejder målrettet med at strukturere og formidle dine budskaber på en måde, der gavner din virksomhed på sociale medier. Vi kender til best practices, men også til at kunne skræddersy dine annoncer, så de passer til akkurat de mennesker, som er relevante for din bundlinje. I samarbejde med dig skaber vi et solidt fundament, der sikrer, at alle dine kampagner er baseret på nøjagtige og relevante data.

Virksomheder der allerede stoler på os

Play Video

Karina Nygaard Raabjerg

Ejer af OnlyByGrace

“..har samarbejdet med Fair siden 2019, og udover at de bare er nogle helt fantastiske gode gutter, så har de formået at øge min omsætning med ihverfald 2.5 bare det sidste halve år..”

Play Video

Kasper West

Ejer af Kasper West

“..Fair står for min hjemmeside samt Google og Facebook Ads. Fair er en stor del af, at min virksomhed på lidt under 1 år, er gået fra at være split nye, til at være 2 mand og leverer en omsætning på formentligt over 2 millioner..”

Kom i kontakt / Gratis analyse

Vi er klar til at tale med dig, hvad end du har spørgsmål eller godt bare vil i gang. Du kan kontakte os på telefon eller via e-mail. Derudover er du også altid velkommen til at sende os en besked eller anmode om en gratis analyse.

Hvorfor vælge et facebook ads bureau?

Du bør vælge et professionelt bureau fordi, at Facebook-bureauer er specialiserede i at hjælpe virksomheder og organisationer med at få mest muligt ud af deres investering i Facebook-annonceringen. De kan hjælpe virksomheder med at øge deres markedsføringsbudget, udvikle strategier, udnytte de nyeste Facebook-funktioner, skabe kreative kampagner og analysere resultaterne af deres markedsføring. Fordi disse bureauer har særlig viden og erfaring med Facebook-marketing, kan de hjælpe virksomheder med at få mest muligt ud af deres investering og hjælpe med at sikre, at deres markedsføring er effektiv og profitabel.

 

Facebook annoncering, kort og godt.

Betalt annoncering med Facebook er et af de mest effektive værktøjer til at nå ud til et bredt publikum. Med Facebooks avancerede annonceringsværktøjer kan du målrette annoncer mod bestemte brugere baseret på kriterier som alder, geografi, interesser og demografi. Dette gør det enkelt for dig at skabe budskaber, der er skræddersyede til din målgruppe. Med betalt annoncering på Facebook kan du nå et større publikum, øge kendskabet til dit brand samt øge trafikken til din hjemmeside eller webshop. Du kan også målrette annoncer til bestemte brugere baseret på deres tidligere interaktioner med dit brand, hvilket hjælper dig med at maksimere effektiviteten af dine kampagner.

 

Hvad er facebook annoncering?

Facebook annoncering er en online annonceringsmulighed, hvor du som virksomhed eller privatperson kan nå ud til din målgruppe på Facebook og Instagram gennem betalt annoncering.

En af de største fordele ved at bruge Facebook annoncering er evnen til at nå ud til en bred, men samtidig målrettet, brugerbase. Facebook har over 2.8 milliarder aktive brugere pr. 2021, hvilket giver virksomheder mulighed for at nå ud til et globalt publikum. Derudover gør de avancerede målretningsmuligheder det muligt for virksomheder at tilpasse deres budskaber til specifikke segmenter af deres målgruppe, hvilket hjælper med at øge effektiviteten af deres markedsføringskampagner.

Facebook annoncering giver også virksomheder mulighed for at måle effektiviteten af deres kampagner i realtid. Med detaljeret analytics kan virksomheder spore antallet af klik, konverteringer, og meget mere, hvilket giver dem mulighed for at justere deres strategier efter behov for at opnå de bedste resultater. Du som virksomhed vil altså f.eks. kunne se, hvor meget omsætning du har fået ud af din annoncering på Facebook.

Uanset om du er en lille virksomhed, der lige er startet, eller en etableret virksomhed, der søger at udvide din online tilstedeværelse, er Facebook annoncering en effektiv og værdifuld metode til digital markedsføring, som kan hjælpe dig med at nå dine ønskede mål.

I de efterfølgende tekster vil du få en dybere forståelse af hvordan du annoncerer på Facebook, og en indsigt i vores erfaringer til hvordan du får de bedste resultater med jeres Facebook annoncering.

Hvad koster facebook annoncering?

Hvis du ønsker at promovere din virksomhed eller dit brand online, er Facebook annoncering en effektiv og populær metode til at nå ud til din målgruppe. Men et af de spørgsmål, der ofte dukker op, er: “Hvad koster Facebook annoncering?”

Prisen for Facebook annoncering kan variere baseret på en række faktorer. Facebook bruger en auktionsbaseret model, hvor annoncører byder på placeringen af deres annoncer. Nogle af de faktorer, der påvirker omkostningerne, inkluderer din målgruppes størrelse og konkurrencen om de samme målgrupper. Et eksempel kunne være Retargeting annoncering, som er en populær målgruppe på Facebook. Ved Retargeting annoncering rammer du alle dine besøgende på din hjemmeside, hvilket er en snæver målgruppe som vil være dyrere end f.eks. hele Danmark. Ovenstående eksempel refererer til CPM (Cost per mille) som er en betalingsmetode på Facebook, hvilket vi vil komme ind på i nedenstående afsnit.

Når man annoncerer på Facebook er der primært to betalingsmetoder, når det kommer til Facebook annoncering: Cost-per-click (CPC) og Cost per mille (CPM). CPC er prisen du betaler hver gang en bruger klikker på din annonce, mens CPM er prisen du betaler for hver tusinde visning af din annonce. Den mest hyppige betalingsmetode er CPM, hvor du betaler en pris for hver 1000 eksponeringer, din annonce har fået. Afhængig af hvilken kampagnemålsætning du vælger, kan CPM prisen variere fra 20 DKK til 500 DKK. Det kan altså være meget forskelligt for, hvad du betaler for, at få din annonce vist 1000 gange.

Budget ved annoncering på facebook

Som annoncør er der stor forskel på hvor mange penge man bruger. Du kan bruge under 50 DKK om dagen og mere end 100.000 DKK om dagen på Facebook annoncering. Når du vælger budget for din Facebook-annoncering, er der flere vigtige overvejelser at tage i betragtning. Her er nogle af de mest centrale faktorer:

Målene for din annoncekampagne

Overvej, hvad du håber at opnå med din annoncekampagne. Ønsker du at øge brandbevidstheden, øge salget, eller generere leads? Dit mål vil have en stor indflydelse på, hvor meget du bør budgettere.

Test og optimering

Det er en god idé at sætte en del af dit budget af til at teste forskellige annoncer, målgrupper og budstrategier. På denne måde kan du finde ud af, hvad der fungerer bedst, og optimere dine fremtidige kampagner i overensstemmelse hermed.

Return On Investment (ROI)

Tænk på, hvor meget du forventer at tjene på hver krone, du bruger på Facebook-annoncering. Hvis dit budget er for lavt, vil du muligvis ikke generere nok salg eller leads til at retfærdiggøre dine omkostninger. Husk, at det altid er bedre at starte med et mindre budget og langsomt øge det, efterhånden som du lærer, hvad der fungerer for din virksomhed. Og uanset størrelsen på dit budget, er det vigtigt at overvåge dine annonceringsresultater nøje og justere dine strategier efter behov.

Case-eksempel: Du vil gerne have 3 salg om dagen fra din Facebook annoncering, og du ved fra din data, at 3 ud af 100 af dine besøgende bliver til et salg.

Mål: få 100 besøgende om dagen

Fiktive nøgletal:
CPM (Cost Per Mille): 100 DKK
CTR (Click-through-rate): 2,5%
Besøgende = 25 pr. 100 DKK

Dagligt budget: 400 DKK

Dagligt budget eller livstidsbudget?

Når du annoncerer på Facebook kan du vælge melle dagligt budget og livstidsbudgettet.

Et dagligt budget er det gennemsnitlige beløb, du er villig til at bruge på en specifik annonce eller et annoncesæt hver dag. Facebook vil forsøge at bruge dette beløb jævnt over hele dagen, men nogle dage kan det bruge lidt mere, andre dage lidt mindre, afhængigt af forskellige faktorer som konkurrence og tilgængeligheden af din målgruppe.

Et livstidsbudget er det samlede beløb, du er villig til at bruge over hele varigheden af din annoncekampagne eller et annoncesæt. I stedet for at bruge et fast beløb hver dag, vil Facebook automatisk optimere dit budget, så det bruger mere på de dage, hvor det vurderer, at din annonce vil give de bedste resultater, og mindre på de dage, hvor det forventes færre resultater. Med et livstidsbudget har du mere kontrol over dit samlede udgiftsniveau for en kampagne, og du kan også indstille en specifik tidsplan for, hvornår dine annoncer skal vises.

Valget mellem et dagligt budget og et livstidsbudget afhænger af dine specifikke annonceringsmål og strategi. Hvis du for eksempel kører en kontinuerlig annonce for at opbygge brandbevidsthed, kan et dagligt budget være mest hensigtsmæssigt. Hvis du derimod kører en tidsbegrænset kampagne, kan et livstidsbudget give mere mening. 8 ud af 10 gange vil vi anbefale at køre med dagligt budget, da det styrker Facebooks algoritme i højere grad end livstidsbudget.

Sådan laver du den rette strategi til din facebook annoncering

At have en klar og veldefineret Facebook-strategi er afgørende for enhver virksomheds succes på platformen. En solid strategi hjælper med at guide dine handlinger, måle din succes og justere din tilgang, så du kan nå dine overordnede forretningsmål. Når du laver din Facebook-strategi, er her nogle vigtige ting, du skal overveje:

 1. Mål: Hvad vil du opnå med din Facebook-markedsføring? Ønsker du at øge brandbevidstheden, drive trafik til dit website, generere leads, øge salget eller noget andet?
 2. Målgruppe: Hvem er dit publikum? Hvad er deres interesser, behov og udfordringer? Hvordan kan du bedst engagere dem og imødekomme deres behov?
 3. Indhold: Hvad slags indhold vil du dele på Facebook? Hvordan kan du sikre, at det er relevant og engagerende for din målgruppe?
 4. Annoncering: Hvordan vil du bruge Facebook-annoncering til at nå dine mål? Hvad er dit budget, og hvordan vil du allokere det?
 5. Analyse: Hvordan vil du måle din succes på Facebook? Hvad er dine evalueringspunkter (KPI’er), og hvordan vil du spore dem?

Her er en simpel trin-for-trin guide til at lave en facebook-strategi

 1. Definer dine mål: Identificer, hvad du vil opnå med din Facebook-markedsføring.
 2. Kend din målgruppe: Brug Facebook Insights og andre datakilder til at få et dybtgående kendskab til dit publikum.
 3. Planlæg dit indhold: Lav en indholdskalender, der skitserer, hvad du vil dele, hvornår og hvorfor.
 4. Sæt et budget: Beslut, hvor meget du vil bruge på Facebook-annoncering, og hvordan du vil allokere det.
 5. Implementer og overvåg: Udfør din strategi, overvåg dine resultater og juster din tilgang efter behov. At have en klar og veldefineret Facebook-strategi er afgørende for at maksimere din succes på platformen. Uanset din virksomheds størrelse eller branche, kan en effektiv Facebook-strategi hjælpe dig med at nå dit publikum, øge dit brand engagement og drive din forretning fremad.

Opbygning af en facebook kampagne

Facebook-annonceringsstruktur er opdelt i tre niveauer: Kampagne, Annoncesæt og Annonce. Dette er designet til at hjælpe dig med at organisere og optimere dine annoncer på en effektiv måde.

Kampagne niveau

Det første niveau er kampagneniveauet. Dette er hvor du definerer det overordnede mål for dine annoncer. Facebook tilbyder forskellige målsætninger, som bliver beskrevet i det efterfølgende afsnit – fra at øge brandbevidstheden, til at øge trafikken på din hjemmeside, til at konvertere besøgende til kunder.

Kampagneniveauet er også hvor du beslutter, om du vil bruge en særlig type annoncelevering, kendt som kampagnebudgetoptimering. Hvis du vælger denne mulighed, vil Facebook automatisk fordele dit budget på tværs af dine forskellige annoncesæt for at få de bedste resultater.

Annoncesæt niveau

Det næste niveau er annoncesætniveauet. Dette er hvor du definerer, hvem du vil nå (din målgruppe), hvor du vil nå dem (annonceplacering), og hvad dit budget er.

Du kan oprette forskellige annoncesæt inden for samme kampagne, hver med sin egen målgruppe, placering og budget. Dette gør det muligt for dig at teste forskellige strategier og se, hvad der fungerer bedst.

Annonce niveau

Det sidste niveau er annonceniveauet. Dette er hvor du opretter selve din visuelle annonce, inklusive tekst, billeder eller video, og call-to-action (CTA). Du kan oprette flere annoncer inden for hvert annoncesæt for at teste forskellige budskaber, billeder eller CTA’er. Facebooks annonceoptimeringssystem vil automatisk tilpasse leveringen af dine annoncer for at vise de mest effektive annoncer oftest.

Kampagnemålsætninger ved facebook annoncering

Når du opretter en kampagne på Facebook, skal du først vælge en kampagnemålsætning. Dette er det primære mål, du ønsker at opnå med din kampagne. Facebook bruger din valgte målsætning til at optimere din annonce levering. Der er tre hovedkategorier af kampagnemålsætninger: Kendskab, Overvejelse og Konvetering.

Kendskab

Kendskab-målsætninger hjælper dig med at generere interesse for dit produkt eller din service. Disse kampagner fokuserer på at nå ud til så mange mennesker som muligt og få dit brand til at blive bemærket. Der er to typer af Kendskab-målsætninger:

 1. Kendskab til brand: Disse kampagner er designet til at introducere dit brand til nye kunder og øge kendskabet til din virksomhed, dine produkter eller dine tjenester.
 2. Rækkevidde: Disse kampagner sigter mod at eksponere din annonce for så mange personer som muligt inden for dit budget.

Overvejelse

Overvejelse-målsætninger får folk til at overveje din virksomhed og søge mere information. Disse kampagner er nyttige, hvis du vil have folk til at engagere sig i dine indlæg, besøge dit website eller tilmelde sig dit nyhedsbrev. Der er seks typer af Overvejelse-målsætninger:

 1. Trafik: Disse kampagner er designet til at introducere dit brand til nye kunder og øge kendskabet til din virksomhed, dine produkter eller dine tjenester.
 2. Opslagsinteraktion: Disse kampagner opmuntrer folk til at interagere med dit indhold ved at like, kommentere, dele eller se dine videoer.
 3. Installation af app: Disse kampagner opfordrer folk til at installere din app.
 4. Videovisninger: Disse kampagner fokuserer på at få folk til at se dine videoer.
 5. Leadgenerering: Disse kampagner er designet til at hjælpe dig med at indsamle leads til din virksomhed.
 6. Beskeder: Disse kampagner opfordrer folk til at kontakte din virksomhed ved hjælp af Messenger eller WhatsApp.

Konvertering

Konvertering-målsætninger opfordrer folk, der er interesseret i din virksomhed, til at foretage et køb eller bruge din app. Der er tre typer af konvertering-målsætninger:

 • Konverteringer: Disse kampagner opmuntrer folk til at tage en bestemt handling på dit website eller i din app, som f.eks. at gennemføre et køb.
 • Salg fra katalog: Disse kampagner viser produkter fra din produktkatalog til potentielle kunder.
 • Forretningstrafik: Disse kampagner er designet til at drive trafik til dine fysiske butikker.

Valget af kampagnemålsætning afhænger af, hvor dine kunder befinder sig i deres kunderejse, og hvad du håber at opnå med din Facebook-annoncering.

Facebook er kommet en ny simplificeret måde du kan vælge kampagne målsætning. Målsætningerne indeholder stadig ovenstående målsætninger dog er det blevet simplificeret til 6 målsætninger i form af Kendskab, Trafik, Interaktion, Leads, Promovering af App og Salg.

Målgruppetyper ved facebook annoncering

Når du opretter annoncer på Facebook, er det afgørende at målrette din annonce mod den rigtige målgruppe for at sikre, at din annonce når ud til de personer, der er mest sandsynlige at være interesseret i dit produkt eller din tjeneste. Facebook tilbyder en række forskellige målgruppevalgmuligheder, herunder gemte målgrupper, brugerdefinerede målgrupper og lookalike (kopi) målgrupper.

Gemte målgrupper

Gemte målgrupper er baseret på demografiske data, interesser og adfærd. Du kan vælge alder, køn, placering, sprog og forskellige interesser (f.eks. fitness, musik, mad osv.), samt adfærd (f.eks. online shopping vaner, rejsevaner osv.). Du kan også ekskludere visse segmenter for at præcisere din målgruppe yderligere.

Fordelen ved gemte målgrupper er, at det er en nem og ligetil metode til at skabe målgrupper, der passer til dine produkter eller tjenester. Det er især effektivt, når du kender dine potentielle kunders demografi, interesser og adfærdsmønstre godt.

Brugerdefinerede målgrupper

Brugerdefinerede målgrupper er oprettet på baggrund af din egen data. Det kan være folk, der har besøgt dit website, interageret med dit indhold på Facebook eller Instagram, brugt din app, eller folk på din email-liste. Denne målgruppe bruges også til, at lave retargeting, hvor du rammer besøgende, som har været inde på din hjemmeside.

Fordelen ved de brugerdefinerede målgrupper er, at disse målgrupper er mere præcise, fordi de er baseret på personer, der allerede har interageret med dit brand på en eller anden måde. De kan være mere tilbøjelige til at foretage et køb, tilmelde sig dit nyhedsbrev eller tage en anden ønsket handling, fordi de allerede har udvist interesse for dit brand.

Lookalike (kopi) målgrupper

Lookalike målgrupper er en målgruppe, som Facebook skaber ved at finde andre brugere på platformen, der ligner en af dine eksisterende målgrupper. For eksempel, hvis du har en brugerdefineret målgruppe af folk, der har købt fra dit website, kan Facebook finde andre brugere, der har lignende karakteristika med dem, og oprette en lookalike målgruppe.

Fordelen ved lookalike målgrupper er, at dette er en kraftfuld metode til at udvide din rækkevidde og finde nye potentielle kunder, der sandsynligvis vil være interesseret i dit brand, fordi de ligner dine eksisterende kunder.

Ved at bruge disse forskellige målgrupper kan du sørge for, at dine Facebook-annoncer er så relevante og effektive som muligt. Valget af målgruppe afhænger af dine specifikke mål, den data du har til rådighed, og hvilket stadie i kunderejsen du fokuserer på.

Sådan laver du god facebook annoncering

En effektiv visuel Facebook-annonce skal være iøjnefaldende, relevant og engagerende for at tiltrække og fastholde brugerens opmærksomhed. Her er nogle vigtige elementer, du bør overveje, når du opbygger en visuel Facebook-annonce:

 • Brug af kvalitet billeder eller videoer: Dine billeder eller videoer skal være en vis kvalitet og visuelt tiltalende for at fange brugerens opmærksomhed. Undgå slørede, kornede eller mørke billeder, da de kan give indtryk af lav kvalitet.
 • Relevant og engagerende indhold: Billedet eller videoen i din annonce skal være relevant for det produkt, tjeneste eller budskab, du prøver at promovere. Indholdet skal også være engagerende og interessant nok til at tiltrække og fastholde brugerens opmærksomhed.
 • Minimal tekst: Facebook har retningslinjer for, hvor meget tekst der kan være i et billede. Overdreven tekst kan gøre din annonce mindre effektiv, da den kan virke for travl eller forvirrende for seeren. Prøv at holde dit budskab enkelt og direkte.
 • Branding: Det er en god ide at inkludere dit logo eller andre brand-elementer i din annonce for at opbygge brand-genkendelse. Men pas på ikke at overdrive det, så det ikke distraherer fra dit hovedbudskab.
 • Brug af farver: Brug farver, der er iøjnefaldende og tiltrækkende, men sørg for, at de også er i overensstemmelse med dit brand. Undgå at bruge for mange forskellige farver, da det kan virke distraherende.
 • Call-to-action (CTA): Inkluder en stærk call-to-action, der opfordrer seeren til at foretage en handling, som at købe et produkt, tilmelde sig et nyhedsbrev eller lære mere om et emne.
 • Test forskellige annoncer: Hvad der fungerer for en virksomhed, fungerer måske ikke for en anden. Det er en god ide at teste forskellige typer af billeder, videoer, tekster og CTA’er for at se, hvad der fungerer bedst for dit publikum.

Husk, at det er vigtigt at holde øje med dine annonceresultater og justere dine annoncer baseret på den feedback, du får. Hvad der virker for nogle, virker måske ikke for dig, så det er vigtigt at være fleksibel og tilpasningsdygtig med dine annonceringsstrategier.

A/B-Test - Facebook Annoncering

A/B-test, også kendt som split-test, er en metode til at sammenligne to versioner af en annonce for at se, hvilken der yder bedst. Ved at lave en A/B-test på din Facebook-annonce kan du ændre et enkelt element i din annonce (version A) for at oprette en anden version af annoncen (version B), og derefter se, hvilken version der får den bedste respons fra din målgruppe.

I en A/B-test kan du variere mange forskellige elementer af din annonce, herunder:

 1. Annonceteksten
 2. Overskriften
 3. Billedet eller videoen
 4. Call-to-action knappen
 5. Målgruppen

Det er vigtigt at kun ændre ét element ad gangen, når du laver en A/B-test. Hvis du ændrer flere elementer på én gang, vil du ikke vide, hvilken ændring der forårsagede en forskel i annoncens ydeevne.

A/B-test er en vigtig del af Facebook-annoncering af flere grunde:

 • Optimering af annonceperformance: Ved at teste forskellige versioner af din annonce kan du finde ud af, hvilke elementer der fungerer bedst og bruge disse indsigter til at skabe mere effektive annoncer.
 • Forstå din målgruppe bedre: A/B-test kan give dig værdifuld indsigt i, hvad din målgruppe reagerer bedst på. Dette kan hjælpe dig med at forstå dine kunder bedre og forbedre din overordnede markedsføringsstrategi.
 • Reducere omkostningerne: Ved at optimere dine annoncer gennem A/B-test kan du forbedre din annoncers effektivitet, hvilket kan hjælpe med at reducere dine annonceringsomkostninger.
 • Undgå antagelser: I stedet for at basere dine annoncer på antagelser, giver A/B-test dig konkrete data, som du kan basere dine beslutninger på.

Ved at bruge A/B-test regelmæssigt som en del af din Facebook-annonceringsstrategi kan du kontinuerligt forbedre dine annoncer og få det bedste udbytte af dine annonceringsbudgetter.

Det skal du have styr på inden du laver facebook annoncering

Inden du starter med at annoncere på Facebook, er det vigtigt at få oprettet de rigtige kontoer og aktiver, så du har styr på det fundamentale og giver dig selv de bedste forudsætninger for at skabe resultater gennem annoncering på Facebook.

Nedenstående er en liste over hvad du skal have styr på før du begynder, at annoncere på Facebook.

 • Facebook Business Manager: Dette er det centrale kontrolpanel for alle dine Facebook-markedsføringsaktiviteter. Herfra kan du administrere adgangen til din Facebook-side, annoncekonti, produktkataloger og meget mere. Det giver også adgang til værktøjer som Facebook Ads Manager og Facebook Analytics.
 • Facebook-side: For at oprette annoncer skal du have en aktiv Facebook-side for din virksomhed. Dette er den offentlige profil, som repræsenterer dit brand på Facebook.
 • Annoncekonto: I Business Manager skal du oprette en annoncekonto, der bruges til at oprette og administrere dine annoncer, sætte dit budget, kontrollere dine faktureringsoplysninger osv.
 • Facebook Pixel: Det er en lille kode, du installerer på dit website, der hjælper dig med at spore konverteringer fra Facebook-annoncer, optimere annoncer, bygge målrettede publikum til fremtidige annoncer og genmålrette kvalificerede leads. Pixelen skal være korrekt installeret og testet for at sikre, at data indsamles korrekt.
 • Produktkatalog (valgfrit): Hvis du planlægger at bruge annoncer for produktkatalog eller dynamiske produktannoncer, skal du opsætte og synkronisere dit produktkatalog med din Facebook Business Manager.
 • Betalingsmetode: Du skal have en gyldig betalingsmetode knyttet til din annoncekonto. Facebook accepterer forskellige betalingsmetoder, herunder kredit- og debetkort, PayPal og flere andre, afhængigt af dit land.

At have styr på disse komponenter er et must for at kunne begynde at annoncere på Facebook effektivt.

Se dine konkurrenters facebook annoncering

Ved at bruge Facebook Ads Library kan du se hvilken annoncer dine konkurrenter kører, og derved finde inspiration til dine egne annoncer.

Facebook Ads Library er et offentligt tilgængeligt værktøj, der giver dig mulighed for at søge og se annoncer, der kører eller har kørt på Facebooks forskellige platforme, herunder Instagram. Det blev introduceret af Facebook i et forsøg på at skabe større gennemsigtighed omkring virksomheders og organisationers annonceringsaktiviteter.

Med Facebook Ads Library kan du se detaljer om annoncer på tværs af forskellige vertikaler, herunder politik og sociale spørgsmål. For hver annonce viser biblioteket information om:

 • Hvem der har betalt for annoncen: Dette hjælper med at gøre det klart, hvem der er ansvarlig for annoncen.
 • Hvor længe annoncen har kørt: Du kan se, hvornår annoncen først gik live.
 • Antallet af visninger: Dette inkluderer antallet af gange, annoncen er blevet set.
 • Demografiske data: Biblioteket viser også de demografiske oplysninger (som alder og køn) om de personer, der har set annoncen. Steder, hvor annoncen er set mest: Det viser geografiske oplysninger om, hvor annoncen er blevet vist.
 • Annonceudgifter: For politiske og sociale annoncer, kan du se, hvor meget der er blevet brugt på annoncen.

Facebook Ads Library er et fantastisk værktøj for marketingfolk, da det giver indsigt i, hvordan forskellige virksomheder og organisationer bruger Facebook til annoncering, samt de specifikke annoncer, de kører. Denne information kan hjælpe med at guide og informere din egen annonceringsstrategi på Facebook.

Link til Facebook Ads Library

Svar på spørgsmål om Facebook Ads

Hos Fair Marketing vil du hver måned modtage en rapport, hvor du kan danne dig et overblik over hvordan det går på de forskellige kanaler for din virksomhed.

Derudover har du hver måned mulighed for at booke et kald med os, hvor vi vil besvare dine spørgsmål og evaluere månedens resultater.

Ja, vi arbejder også med små virksomheder hos Fair Marketing. Uanset om du ser dig selv som en lille eller stor virksomhed er du altid velkommen hos os.

Vi har ingen bindinger på vores ydelser hos Fair Marketing. Vi tror så meget på vores egne evner, at vi ikke finder det nødvendigt. Derudover er et godt gensidigt samarbejde noget vi vægter højt, så hvis kunden ikke har interesse i vores ydelse, skal de ikke tvinges til det.

Hvis du er interesseret i at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig med annoncering på Meta kan du skrive dig op til at blive kontaktet her (link), og vi vil række ud til dig så snart vi har set din besked.

Ja, Meta ads er en samlet betegnelse for annoncering på Meta’s platforme, som blandt indeholder Facebook og Instagram.